Grøn service

Vi udfører også vedligeholdelse af grønne områder, inkl. græsslåning, hækklipning, lugning og alt hvad der hører med til den almindelige vedligeholdelse af haveanlæg.  

Vores gartner vedligeholder både de faste løbende aftaler og de mere behovsorienterede opgaver.  

I en årrække har vi haft ansvaret for det grønne arbejde på 3 kirkegårde. Den ene har vi passet i 10 år.
Derudover har vi udført halvårlig vedligeholdelse på et par større haveanlæg og udenomsarealer hos et par af vores kunder. Det ene anlæg er en arkitekttegnet gårdhave i et større boligkompleks, hvor vi udfører beskæring og klipning et par gange årligt.

Inspiration

På rejser til de Kanariske øer har vi, udover det skønne klima, nydt og betragtet de skønne eksotiske planter og palmer. I gennem de sidste 10-12 år har vi forsket i- og udvalgt de mest spændende og egnede typer. Palmer, Strelitzia og Ravenala er de typer, der mest har været i fokus. 

Tanken kom hurtigt, kan det mon lade sig gøre at holde disse i Danmark. Kunne man give sin terrasse eller udestue et eksotisk præg, ved at tilføje nogle palmer og andre eksotiske planter. Kort fortalt – det kan man godt. 

Vi har her på adressen i nogle år nu, haft palmer og andre eksotiske vækster på vores terrasser og i vores forhave. Nogle er oven i købet plantet i jorden og står ude hele året. 

Nogle typer er lidt mere sarte og tåler ikke frost, mens andre kan klare ganske lave temperaturer og behøver kun nogle få tiltag for at stå vinteren igennem. Vi har fået en del palmer hjem fra udlandet, der ikke er frostsikre. Disse palmer skal vinteropbevares.
Om sommeren (maj til oktober) står de udenfor blandt de andre. De vokser og trives nøjagtig som de øvrige palmer. 
Nogle palmer og planter vil fint kunne klare sig indendørs, men de er som udgangspunkt ikke glade for den tørre luft, der er i et indendørs miljø. 

Så har man i sin virksomhed en terrasse eller en gårdhave, er der en mulighed for at få et eksotisk præg på den. Man kan lave cafemiljøer, nøjagtig som man kender det fra middelhavs landene. 

Vi har selv benyttet vores 90 kvm terrasse, som udendørs mødelokale henover sommeren. Her har vi holdt, både vores interne- og kundemøder, omgivet af palmer, 3 meter høje Strelitzia og banan planter. 
Når vi ellers ikke er ramt af Corona restriktioner, har vi afholdt forskellige arrangementer med forretningsforbindelser og personale i palmehaven. 

Vi tilbyder at dele vores erfaringer om alt fra vanding, gødning og pleje, samt valg af typer af palmer. Vi kan også rådgive om vinteropbevaring. Det vil også være muligt, at købe forskellige typer af banan planter af egen avl i det omgang vi har overskud.